12, Enkirch - Bullay

Zondag, 06-05-2018

Afstand 14,7 KM,  + 362 m   - 352 mVandaag een relatief korte etappe, maar de beenspieren moeten toch nog behoorlijk in actie komen om 362 hoogtemeters te overwinnen. Direct na de start klimmen wij naar een hoogte van ruim 200 m. Eerst langs een bosgebied en daarna door wijngaarden komen wij bij een kleine "Weinbergkapelle" (186 m). Vanaf hier dalen wij af naar de oever van de Mosel en steken deze over naar het bezienswaardige plaatsje Reil (106 m). Smalle straatjes met prachtige vakwerkhuizen waarvan veel wijnhuizen zorgen voor een romantisch beeld. Vanuit Reil moet er weer geklommen worden naar het mooie uitzichtpunt "Reiler Hals" (204 m). Na dit fraaie uitzichtpunt lopen wij vrijwel op gelijke hoogte verder tot een "Schutzhütte".
Vanaf hier kunnen wij bij voldoende animo een bezoek brengen aan de in noordwestelijke richting gelegen Burg Arras. Een bezoek aan de bezienswaardige Burg Arras maakt de etappe 2,6 KM langer. Vanaf de "Schutzhütte" lopen wij verder naar de "Drieschhütte" waar wij uitkijken over de "Moselschleife um Pünderich". Wij vervolgen onze weg naar de uitkijktoren op de "Prinzenkopf". Bij helder weer heb je vanaf de uitzichttoren een onbeschrijflijk panorama over het Moseldal met o.a. "Burg Arras"en "Burg Marienburg"'.
Op de "Prinzenkopf" verlaten wij de Moselsteig en dalen af naar het aan de oever van de Mosel gelegen plaatsje Alf. Een 314 meter lange spoorwegbrug over de Moezel verbindt Alf met Bullay en is qua constructie uniek in Duitsland. Zowel voetgangers, fietsers, auto's en treinverkeer kunnen gelijktijdig de brug oversteken op twee niveaus: trein bovenaan en voetgangers, fietsers en auto's onderaan.

In Bullay nemen wij de trein naar station Ürzig waar onze auto's staan.
Vertrektijden station Bullay naar Ürzig: 26 minuten na ieder uur.
Reistijd: 11 minuten.
Het verloop en het hoogteprofiel van de etappe(s) kun je hier bekijken